VÍCE O CHORVATSKÝCH NEMOVITOSTECH
vše, co potřebujete vědět

Chorvatské pobřeží nabízí příležitostii pro nezapomenutelnou dovolenou či investici v Chorvatsku. Pokud si přejete strávit bezstarostné dny u azurového moře, nabízí se vám široká paleta možností včetně pronájmu domu u moře v Chorvatsku, či vybavené byty v Chorvatsku. Pro ty, kteří hledají svůj kousek ráje, jsou také na prodej luxusní nemovitosti na pláži nebo levné nemovitosti u moře. Zveme vás k objevování toho nejlepšího, co chorvatsko nabízí, a k odhalení toho, jakým způsobem můžete získat vlastní útočiště v ráji Jaderského moře.

Zadar

Město Zadar bylo prakticky po celou dobu své existence významnou námořní základnou s postavením bohaté a mocné samostatné obce, a to až do počátku 15. století. Dokazují to i dochované stavby, z nichž některé pocházejí až z římské doby. Nejzajímavější z nich je nepochybně kostel sv. Donáta, který byl postaven v 9. století. Zadar je také městem muzeí. Navštivte například národní, archeologické, námořní nebo muzeum a klenotnici v klášterním kostele sv. Františka.

Pag

Nachází se jihovýchodně od ostrova Rab podél pobřeží Kvarneru, od něhož jej odděluje úzký Velebitský kanál. Ostrov, dlouhý asi 60 km, má výrazné středomořské klima a turisty je velmi oblíben díky značně dlouhé době slunečního svitu. V údolích Pagu najdete stráně s vinnou révou, políčka, kde se pěstuje zelenina, ovocné sady i olivové háje. Městečko Pag, hlavní město ostrova, si svůj středověký půvab zachovalo dodnes – rozhodně stojí za návštěvu.

Split

Split, největší město Dalmácie, má 190.000 obyvatel a je zároveň i jejím turistickým a kulturním centrem. Ve staré části Splitu navštivte Diokleciánův palác. Centrum paláce dnes tvoří katedrála sv. Duje s osmihranným půdorysem, která vznikla z původního mauzolea císaře Diokleciána, s věží a katedrální pokladnicí, která kromě jiných cenných předmětů ukrývá také nejstarší chorvatský rukopis. Před severní zdí paláce najdete proslulou sochu biskupa Gregora z Ninu. Když už budete ve Splitu, určitě nevynechejte trh sv. Dominika mezi Diokleciánovým palácem a nábřežím.

Brač

Navštivte třetí největší ostrov Jaderského moře – ostrov Brač. Můžete vystoupat na nejvyšší vrchol dalmatských ostrovů, 778 m vysokou Vidovu goru. Ostrov je oblíben turisty zejména díky svým nádherným zálivům a oblázkovým plážím. Nejznámější je Zlatý mys, který je považován za nejkrásnější na celém Jadranu.  

Hvar

Ostrov Hvar bývá nazýván levandulovým ostrovem, tato nádherná rostlina s omamnou vůní tu roste opravdu v nepřeberném množství. Ostrov patří k nejkrásnějším a nejoblíbenějším ostrovům Jadranu. Zajímavostí také je, že zde svítí slunce nejdéle v roce v celém Středomoří. Tisíciletá historie ostrova zde zanechala svou nepřehlédnutelnou stopu v podobě značného množství památek. Nejhezčím městem ostrova je jednoznačně Hvar, který bezohledně patří spolu s městy Dubrovník a Korčula ke třem nejvýznamnějším architektonickým klenotům celého dalmatského překrásného pobřeží.

Lošinj

Lošinj je jedním z takzvaných Kvarnerských ostrovů. Nachází se téměř přesně na půli cesty mezi poloostrovem Istria a chorvatskou pevninou, kde zaujímá plochu zhruba 75 čtverečních kilometrů. Je tak jedenáctým největším ostrovem Jadranu. Téměř celou rozlohu přitom tvoří nesmírně bohatá a hustá vegetace, a tak bychom mohli říci, že jde o jakousi zelenou oázu uprostřed Jaderského moře. A právě díky všudypřítomné zeleni, která dokonale filtruje vzduch, a čistému pobřeží, kde se mimo jiné zdržují i delfíni, samozdřejmě patří Lošinj k vyhledávaným cílům turistů včetně těch, kteří přijíždějí do zdejších klimatických lázní v městečkách Mali a Veli Lošinj na ozdravné pobyty.

Dubrovnik

Dubrovníku se přezdívá „Perla Jadranu“ a leží v jižní částí Dalmácie – panuje zde subtropické podnebí. Turisty je Dubrovník velice oblíben díky velice dobře zachovalému středověkému městskému centru uzavřenému hradbami o celkové délce 2 km se šestnácti obrannými věžemi z 13. až 16. století. Nespočet zachovalých a jedinečných památek přispělo k tomu, že město bylo v roce 1979 zařazeno na seznam světového kulturního dědictví UNESCO