VIAC O CHORVÁTSKYCH NEHNUTEĽNOSTIACH
všetko, čo potrebujete vedieť

Baška ostrov Krk

Chorvátsko, krajina bohatá na malebné mestá a nádherné pobrežie, skrýva mnoho pokladov pre milovníkov histórie, kultúry a krásnej prírody. Jedným z týchto klenotov je aj mesto Baška, ktoré leží na ostrove Krk. Baška láka návštevníkov svojim jedinečným spojením histórie, pláží a horskej panorámy.

História a Kultúrne Dedičstvo

Baška je známa svojou bohatou históriou, ktorá siaha až do stredoveku. Mesto vzniklo v 2. storočí a môže sa pýšiť dlhou tradíciou rybárčenia, vinárstva a olivových hájov. Dominantou mesta je gotický kostol sv. Lucia z 15. storočia, ktorý ukrýva mnoho cenných umeleckých diel. Pre milovníkov histórie je tu aj možnosť navštíviť archeologické múzeum, ktoré predstavuje bohatú históriu ostrova Krk.

Pláže a Kúpanie

Jedným z najväčších lákadiel Bašky sú jej úchvatné pláže. Známa pláž Vela Plaža (Veľká pláž) patrí medzi najdlhšie obľúbené pláže v Chorvátsku. Má jemný piesok a pozvoľný vstup do mora, čo ju robí ideálnym miestom pre rodiny s deťmi. Okrem Vela Plaže môžete objavovať aj menšie, odľahlé pláže, ktoré ponúkajú pokojnejšiu atmosféru.

DOM NA PREDAJ

Malinska

850.000 €



Prechádzky a Turistika

Baška je obklopená nádhernou prírodou a kopcovitým terénom, čo z nej robí skvelé miesto na turistiku a prechádzky. Preskúmajte malebné uličky mesta, ktoré vás zavedú k malebným obchodíkom, reštauráciám a kaviarňam. Mesto tiež ponúka možnosť peších výletov do okolitých kopcov, kde sa môžete tešiť na úchvatné panorámy.

Tradičná Chorvátska Kuchyňa

Baška je tiež rajom pre milovníkov gastronómie. V mestských reštauráciách si môžete vychutnať tradičné chorvátske jedlá, ako sú čerstvé ryby, olivový olej, syry a vynikajúce vína z regiónu Krk. Užite si večer na niektorej z vonkajších terás a ochutnajte autentické miestne špeciality.

Umelecká Scéna a Festivaly

Baška hostí rôzne kultúrne a umelecké udalosti po celý rok. V lete môžete navštíviť miestne koncerty, divadelné predstavenia a festivaly, ktoré oživujú atmosféru mesta a ponúkajú nezabudnuteľné zážitky.

Kde Leží Baška?

Baška sa nachádza na juhovýchodnom pobreží ostrova Krk, ktorý je prístupný po moste zo severozápadného pobrežia Chorvátska. Príchod do Bašky je pohodlný, či už sa rozhodnete prísť autom alebo trajektom a potom pokračovať po ostrove na krásnej ceste okolo mora.

APARTMÁN NA PREDAJ

Vrbnik

259.000 €



Baška v Chorvátsku je teda miestom, kde sa stretáva história, príroda a kultúra, ponúkajúca návštevníkom nezabudnuteľný pobyt. Či už sa vydáte na pláž, do hôr alebo len preskúmate malebné uličky, Baška vám prinesie autentický chorvátsky zážitok.