VIŠE O HRVATSKIM NEKRETNINAMA
sve što trebate znati

Baška otok Krk

Hrvatska, zemlja bogata slikovitim gradovima i predivnom obalom, skriva mnoge blaga za ljubitelje povijesti, kulture i prekrasne prirode. Jedno od tih blaga je grad Baška, smješten na otoku Krku. Baška privlači posjetitelje svojom jedinstvenom kombinacijom povijesti, plaža i planinskog pejzaža.

Povijest i Kulturna Baština

Baška je poznata po svojoj bogatoj povijesti koja seže do srednjeg vijeka. Grad je nastao u 2. stoljeću i ponosi se dugom tradicijom ribolova, vinogradarstva i maslinika. Dominantna građevina grada je gotička crkva sv. Lucije iz 15. stoljeća, koja čuva mnoga vrijedna umjetnička djela. ljubitelji povijesti također imaju priliku posjetiti arheološki muzej koji predstavlja bogatu povijest otoka Krka.

Plaže i Kupanje

Jedna od najvećih atrakcija Baške su njezine zadivljujuće plaže. Poznata plaža Vela Plaža spada među najduže i najpopularnije plaže u Hrvatskoj. Ima fini pijesak i postupan ulazak u more, čineći je idealnim mjestom za obitelji s djecom. Osim Vela Plaže, možete istraživati i manje, udaljene plaže koje pružaju mirniju atmosferu.

KUĆA NA PRODAJU

Oštrobradić

895.000 €



Šetnje i Planinarenje

Baška je okružena predivnom prirodom i brdovitim terenom, što je čini odličnim mjestom za šetnje i planinarenje. Istražite slikovite ulice grada koje će vas odvesti do šarmantnih trgovina, restorana i kafića. Grad također nudi mogućnost pješačenja do okolnih brda, gdje možete uživati u zadivljujućim panoramama.

Tradicionalna Hrvatska Kuhinja

Baška je također raj za ljubitelje gastronomije. U gradskim restoranima možete uživati u tradicionalnim hrvatskim jelima poput svježe ribe, maslinovog ulja, sira i izvrsnih vina iz regije Krk. Provedite večer na jednoj od vanjskih terasa i kušajte autentične lokalne specijalitete.

Umjetnička Scena i Festivali

Baška domaćin je raznim kulturnim i umjetničkim događanjima tijekom cijele godine. Ljeti možete posjetiti lokalne koncerte, kazališne predstave i festivale koji oživljavaju atmosferu grada i pružaju nezaboravna iskustva.

Gdje se Nalazi Baška?

Baška se nalazi na jugoistočnoj obali otoka Krk, pristupačnog mostom s sjeverozapadne obale Hrvatske. Dolazak do Baške je jednostavan, bilo da se odlučite doći automobilom ili trajektom, a zatim nastaviti vožnju duž prekrasne obalne ceste otoka.

STAN NA PRODAJU

Malinska

416.000 €



Baška u Hrvatskoj stoga je mjesto gdje se povijest, priroda i kultura susreću, nudeći posjetiteljima nezaboravan boravak. Bez obzira idete li na plažu, u planine ili samo istražujete slikovite ulice, Baška će vam pružiti autentično hrvatsko iskustvo.