VÍCE O CHORVATSKÝCH NEMOVITOSTECH
vše, co potřebujete vědět

Baška ostrov Krk

Chorvatsko, země bohatá na malebná města a nádherné pobřeží, skrývá mnoho pokladů pro milovníky historie, kultury a krásné přírody. Jedním z těchto klenotů je i město Baška, které leží na ostrově Krk. Baška láká návštěvníky svým jedinečným spojením historie, pláží a horského panoramatu.

Historie a Kulturní Dědictví

Baška je známá svou bohatou historií, která sahá až do středověku. Město vzniklo ve 2. století a může se pyšnit dlouhou tradicí rybaření, vinařství a olivových hájů. Dominantou města je gotický kostel sv. Lucie z 15. století, který ukrývá mnoho cenných uměleckých děl. Pro milovníky historie je zde také možnost navštívit archeologické muzeum, které představuje bohatou historii ostrova Krk.

Pláže a Koupání

Jedním z největších lákadel Bašky jsou její úchvatné pláže. Známá pláž Vela Plaža (Velká pláž) patří mezi nejdelší oblíbené pláže v Chorvatsku. Má jemný písek a pozvolný vstup do moře, což ji činí ideálním místem pro rodiny s dětmi. Kromě Vela Plaže můžete objevovat i menší, odlehlé pláže, které nabízejí klidnější atmosféru.

DŮM NA PRODEJ

Dobrinj

350.000 €



Procházky a Turistika

Baška je obklopena nádhernou přírodou a kopcovitým terénem, což z ní činí skvělé místo pro turistiku a procházky. Prozkoumejte malebné uličky města, které vás zavedou k malebným obchůdkům, restauracím a kavárnám. Město také nabízí možnost pěších výletů do okolních kopců, kde se můžete těšit na úchvatná panoramata.

Tradiční Chorvatská Kuchyně

Baška je rovněž rájem pro milovníky gastronomie. V městských restauracích si můžete vychutnat tradiční chorvatská jídla, jako jsou čerstvé ryby, olivový olej, sýry a vynikající vína z regionu Krk. Užijte si večer na některé z venkovních teras a ochutnejte autentické místní speciality.

Umělecká Scéna a Festivaly

Baška hostí různé kulturní a umělecké události po celý rok. V létě můžete navštívit místní koncerty, divadelní představení a festivaly, které oživují atmosféru města a nabízejí nezapomenutelné zážitky.

Kde Leží Baška?

Baška se nachází na jihovýchodním pobřeží ostrova Krk, který je přístupný po mostě ze severozápadního pobřeží Chorvatska. Příjezd do Bašky je pohodlný, ať už se rozhodnete přijet autem nebo trajektem a poté pokračovat po ostrově na krásné cestě kolem moře.

APARTMÁN NA PRODEJ

Krk

363.000 €



Baška v Chorvatsku je tedy místem, kde se setkává historie, příroda a kultura, nabízející návštěvníkům nezapomenutelný pobyt. Ať už se vydáte na pláž, do hor nebo jen prozkoumáte malebné uličky, Baška vám přinese autentický chorvatský zážitek.