VIAC O CHORVÁTSKYCH NEHNUTEĽNOSTIACH
všetko, čo potrebujete vedieť

ostrov na prodej

Cesta do súkromného raja na Jadrade

Chorvátsko, krajina s krištáľovo čistým morom a krásnou prírodnou scenériou, ponúka jedinečnú príležitosť stať sa súkromným rajom. Či už snívate o úteku na vzdialený ostrov alebo investujete do luxusného letového letoviska, v našej ponuke chorvátskych nehnuteľností máte možnosť nájsť ostrov na predaj v Chorvátsku.

má svoje pre

Investovanie do ostrova v Chorvátsku môže byť mimoriadne sľubné. Chorvátske ostrovy sa stávajú čoraz viac žiaducimi destináciami pre turistov a milovníkov mora. Ak máte víziu na vytvorenie letného raja alebo komerčného letoviska, nákup ostrova v Chorvátsku môže byť kľúčom k vášmu úspechu. Na Jadrannom mori nie je nič ako vlastniť váš vlastný ostrov. Či už chcete pokojné úniky alebo obchodné investície, Chorvátsko stále ponúka príležitosť kúpiť si kúsok „vášho mora“.

má svoje vlastné proti - zákon je zákon

Je dôležité si uvedomiť, že nikto nemôže vlastniť pláž v Chorvátsku. Pláž je vždy štátnou pôdou a má svoje obmedzenia. Jednou z charakteristických čŕt chorvátskeho pobrežia, dokonca aj na ostrovoch, je jeho verejný charakter. V súlade s chorvátskym právom a tradíciou sa verejnosť môže slobodne priblížiť k všetkým plážam v Chorvátsku. To znamená, že pláže sú verejným priestorom a nikto nemá právo zabrániť ľuďom v ich prístupe. Aj keď sú pláže verejné, štátne pozemky sa nachádzajú v určitej vzdialenosti od pobrežia. Podľa chorvátskeho práva je to zvyčajne v rozmedzí 5 až 15 metrov od pobrežia a táto vzdialenosť sa môže líšiť v závislosti od regiónu a miestnych zákonov. Štátna pôda sa používa na ochranu pobrežia a umožnenie prístupu verejnosti k moru.

Súkromný vlastník Vs. Verejný prístup

Z stanovenej vzdialenosti od mora môže krajinu vlastniť súkromný majiteľ. To znamená, že na pôde, ktorú vlastní, môže postaviť budovu, ako je dom alebo byt. Je však dôležité si uvedomiť, že aj keď pôda môže byť súkromným vlastníctvom, musí sa stále zabezpečiť verejný prístup k moru, aby ľudia mohli voľne ísť voľne pozdĺž pláže pozdĺž pobrežia, aj keď ostrov je vo vlastníctve jedného majiteľa. Cieľom chorvátskych zákonov o vlastníctve pôdy v blízkosti mora je chrániť prírodnú krásu a udržiavať verejný prístup k moru. To umožňuje všetkým ľuďom vrátane turistov užívať si pobrežie a vodné aktivity. Chorvátske pláže sú verejným priestorom, ktorý by mal každému ponúknuť krásne more a slnko. Nikto nemá právo vlastniť pláže, a preto nikto nemá právo úplne vlastniť celý ostrov. Štátne pláže v Chorvátsku ponúkajú verejnú populáciu a neobmedzený prístup k moru. Ak vlastníte pôdu pri mori, kde ostrov nepochybne padá, budete musieť zabezpečiť, aby sa verejný prístup zachoval a že ľudia budú môcť voľne chodiť na „vašej“ pláži. To môže zahŕňať povinnosť udržiavať prístupové cesty a zóny pre verejnosť. Podľa miesta vám úrady môžu zaplatiť za udržiavanie pôdy, odstránenie odpadu a zabezpečenie toho, aby bol v dobrom stave. Tieto náklady môžu byť významné, najmä ak ide o väčší a vzdialenejší ostrov.

Na záver

Vlastníctvo ostrova v Chorvátsku môže byť spojené s komplikovanými právnymi záležitosťami a predpismi. Musíte dodržiavať miestne a štátne predpisy týkajúce sa vlastníctva pôdy a ochrany prírodného prostredia, ktoré môžu zahŕňať zložité byrokratické postupy a povolenia.
Ak vás stále priťahuje svoj vlastný ostrov, pozrite si súčasnú ponuku ostrovov na predaj


Ostrov na predaj Zadar

ostrov na prodej

Ostrov s kamenným domom Ostrov má malú záliv, kde starý kamenný dom je 60 m2. Na ostrove je tiež starý olivový háj obklopený suchými kamennými múrmi s 15 starými olivovníkmi, ktoré sa už 70 rokov nepestali. Na ostrov sa môžete dostať z prístavu (väčší ostrov v blízkosti) malá loď za 30 minút a motorový čln za 10-15 minút. Na ostrove je veľa divých olív a dlhých stromov (borovica a smrek) a ďalšie malé rastliny. Na ostrove nie sú žiadne osídlenia alebo obyvatelia, ale je tu jeden kamenný dom, postavený asi pred 100 rokmi, ktorý slúži ako prístrešok pred búrkami alebo preto, že nemusia plaviť sa do domáceho rybárskeho prístavu. Na ostrov nie sú žiadne prepravné linky, ale k nemu sa môžete dostať súkromnou loďou alebo motorovým člnom. Ostrov je ideálny pre rozvoj So -Called Robinsona, elitného cestovného ruchu, pre svoju vlastnú dovolenku v tichosti, ďaleko od zhonu mesta. Súostrovie Zadar je názov súostrovia, ktoré sa rozširuje v severnej Dalmácii a má tendenciu do mesta Zadar, s ktorým sú obývané ostrovy súostrovia spojené s loďami. Je to jedinečný fenomén na sto ostrovoch a ostrovčekoch na relatívne malej oblasti, takže v celom Stredomorí sa podobný uloženie pobrežia nachádza iba v Grécku.
Pokračujte v ponuke