VIAC O CHORVÁTSKYCH NEHNUTEĽNOSTIACH
všetko, čo potrebujete vedieť

ostrov pag

Ostrov Pag, ktorý sa rozkladá vo vrelom Jadranskom mori, je jedným z najzaujímavejších a najkrajších ostrovov Chorvátska. Jeho jedinečná kombinácia bohatej histórie, pôsobivej prírody a moderného rozvoja robí z tohto ostrova ideálnu destináciu pre cestovateľov, rovnako ako pre tých, ktorí zvažujú investíciu do nehnuteľností.

História Ostrova Pag

História ostrova Pag siaha až do pravekých čias, ale jeho prvá zaznamenaná história pochádza z rímskych čias. Ostrov bol osídlený od 4. storočia pred naším letopočtom a bol známy pre svoje soľné bane. V priebehu storočí bol Pag pod vplyvom rôznych mocností, vrátane Benátskej republiky, Habsburskej monarchie a Juhoslávie, čo ovplyvnilo jeho architektonický a kultúrny vývoj. Mesto Pag, hlavné mesto ostrova, je známe svojimi stredovekými uličkami a impozantnými stavebnými pamiatkami, ako je Kostol sv. Márie a Kostol sv. Jurja.

Doprava na Ostrov Pag

Pag je ľahko dostupný vďaka svojej strategickej polohe a výbornej dopravnej infraštruktúre. Ostrov je spojený s pevninou mostom, ktorý bol postavený v roku 1968 a ponúka pohodlný prístup autom. Alternatívou je trajektová služba, ktorá spája priľahlé ostrovy a pevninu, čo je ideálne pre tých, ktorí chcú preskúmať okolité oblasti alebo uprednostňujú plavbu.

Najväčšie Mestá na Ostrove Pag

Pag je domovom niekoľkých významných miest, ktoré priťahujú turistov aj investorov. Hlavné mesto ostrova, mesto Pag, je známe svojim historickým centrom a bohatou kultúrou. Novalja je ďalšia populárna destinácia, známa svojimi plážami a živým nočným životom, ktorý je magnetom pre mladých cestovateľov. Paklenica a Simuni sú ďalšími významnými mestami na ostrove, ktoré ponúkajú pokojnejšie a rodinne orientované prostredie.

APARTMÁN NA PREDAJ

Pag

220.422 €



Kolan, ďalšia perla ostrova, je známy svojím tradičným poľnohospodárstvom a výrobou syra Paski sir, čo je miestna špecialita. Toto malé mesto je ideálnym miestom pre tých, ktorí hľadajú pokojnejšiu dovolenku s dôrazom na autentické gastronomické zážitky. Mandre, s jeho malebným prístavom a krásnymi plážami, je ideálny pre rodinnú dovolenku. Jeho poloha na juhozápadnom pobreží ostrova ponúka úchvatné výhľady na more a susedné ostrovy.

Ostrov Pag je fascinujúcim miestom, ktoré ponúka niečo pre každého - od histórie a kultúry po pôsobivé pláže a moderné vybavenie. Jeho ľahká dostupnosť a rozmanitosť miest robí tento ostrov ideálnym miestom pre dovolenku, ale aj pre investície do nehnuteľností. Či už hľadáte útočisko na relaxáciu alebo príležitosť na rozvoj podnikania, Pag vás určite osloví svojim jedinečným kúzlom.