VÍCE O CHORVATSKÝCH NEMOVITOSTECH
vše, co potřebujete vědět

ostrov pag

Ostrov Pag, který se rozkládá ve vřelém Jaderském moři, je jedním z nejzajímavějších a nejkrásnějších ostrovů Chorvatska. Jeho jedinečná kombinace bohaté historie, působivé přírody a moderního rozvoje činí z tohoto ostrova ideální destinaci pro cestovatele, stejně jako pro ty, kteří zvažují investici do nemovitostí.

Historie Ostrova Pag

Historie ostrova Pag sahá až do pravěkých dob, ale jeho první zaznamenaná historie pochází z římských dob. Ostrov byl osídlen od 4. století před naším letopočtem a byl známý pro své solné doly. V průběhu staletí byl Pag pod vlivem různých mocností, včetně Benátské republiky, Habsburské monarchie a Jugoslávie, což ovlivnilo jeho architektonický a kulturní vývoj. Město Pag, hlavní město ostrova, je známé svými středověkými uličkami a impozantními stavebními památkami, jako je Kostel sv. Marie a Kostel sv. Jurje.

Doprava na Ostrov Pag

Pag je snadno dostupný díky své strategické poloze a výborné dopravní infrastruktuře. Ostrov je spojen s pevninou mostem, který byl postaven v roce 1968 a nabízí pohodlný přístup autem. Alternativou je trajektová služba, která spojuje přilehlé ostrovy a pevninu, což je ideální pro ty, kteří chtějí prozkoumat okolní oblasti nebo upřednostňují plavbu.

Největší Města na Ostrově Pag

Pag je domovem několika významných měst, která přitahují turisty i investory. Hlavní město ostrova, město Pag, je známé svým historickým centrem a bohatou kulturou. Novalja je další populární destinace, známá svými plážemi a živým nočním životem, který je magnetem pro mladé cestovatele. Paklenica a Simuni jsou dalšími významnými městy na ostrově, která nabízejí klidnější a rodinně orientované prostředí.

APARTMÁN NA PRODEJ

Pag

190.000 €



Kolan, další perla ostrova, je známý svým tradičním zemědělstvím a výrobou sýra Paski sir, což je místní specialita. Toto malé město je ideálním místem pro ty, kteří hledají klidnější dovolenou s důrazem na autentické gastronomické zážitky. Mandre, s jeho malebným přístavem a krásnými plážemi, je ideální pro rodinnou dovolenou. Jeho poloha na jihozápadním pobřeží ostrova nabízí úchvatné výhledy na moře a sousední ostrovy.

Ostrov Pag je fascinujícím místem, které nabízí něco pro každého - od historie a kultury po působivé pláže a moderní vybavení. Jeho snadná dostupnost a rozmanitost měst činí tento ostrov ideálním místem pro dovolenou, ale také pro investice do nemovitostí. Ať už hledáte útočiště pro relaxaci nebo příležitost pro rozvoj podnikání, Pag vás určitě osloví svým jedinečným kouzlem.