VIAC O CHORVÁTSKYCH NEHNUTEĽNOSTIACH
všetko, čo potrebujete vedieť

Ostrov Murter

Šibensko-knínska župa - Ostrov Murter.

V srdci Jadranského mora, len kúsok od chorvátskeho pobrežia v Šibensko-kninskej župe, leží jedna z jeho najväčších perál - ostrov Murter. Tento ostrov je nielen obľúbeným turistickým cieľom, ale aj domovom bohatej histórie a kultúry. Má niečo pre každého: od pláží a zábavy až po pokoj a históriu. Poďme sa naňho pozrieť bližšie.

Prírodné Krásy a panenská príroda

Ostrov Murter je známy svojou panenskou prírodou, krištáľovo čistým morom a malebnými plážami. Je ideálny pre milovníkov vodných športov, od plávania a potápania po jachting. Lesnaté krajiny a skalnaté zátoky dávajú ostrovu jedinečný charakter, čo ho robí ideálnym miestom na objavovanie a letné dobrodružstvo.

História a súčasnosť

Nie je to len prírodná krása, ktorá robí Murter takým výnimočným. Ostrov je plný historických pamiatok, od stredovekých kostolov až po archeologické náleziská, ktoré datujú až do doby rímskej. Väčšie mestá na ostrove, ako Murter a Tisno, sú plné pamiatok, ktoré odhaľujú tajomstvo minulých generácií. Miestne múzeá ponúkajú pohľad do bohatej námornej a kultúrnej histórie ostrova.

Kultúrny život

Kultúra na ostrove je silne ovplyvnená dlhou a bohatou tradíciou. Miestne festivaly, gastronómia a tradičná chorvátska hudba sú neodmysliteľnou súčasťou života na Murteri. Letné koncerty a folklórne festivaly na ostrove priťahujú každoročne návštevníkov z celého sveta.

Aktivity nielen pre turistov

Murter ponúka širokú škálu voľnočasových aktivít. Okrem klasického slnenia na pláži tu máte možnosť venovať sa rybárčeniu, potápaniu alebo výletom do okolitých národných parkov, ako sú Krka a Kornati. Tieto národné parky sú považované za jedny z najkrajších v Chorvátsku a ponúkajú nádherné pohľady a exotickú flóru a faunu.

DOM NA PREDAJ

Jezera

1.200.000 €



Ostrov Murter, nachádzajúci sa v Šibensko-kninskej župe, je perfektným miestom pre tých, ktorí hľadajú kombináciu relaxácie, dobrodružstva a kultúry. Niet divu, že každoročne priťahuje stovky tisíc turistov z celého sveta. Pokiaľ vás návšteva Murtera zaujala a uvažujete o tom, že by ste sa na tomto malebnom ostrove chceli usadiť alebo tráviť viac času, neváhajte a pozrite sa na našu ponuku nehnuteľností na Murteri