VÍCE O CHORVATSKÝCH NEMOVITOSTECH
vše, co potřebujete vědět

Ostrov Murter

Šibensko-kninská župa - Ostrov Murter.

V srdci Jaderského moře, jen kousek od chorvatského pobřeží v Šibensko-kninské župě, leží jedna z jeho největších perel - ostrov Murter. Tento ostrov je nejen oblíbeným turistickým cílem, ale také domovem bohaté historie a kultury. Má něco pro každého: od pláží a zábavy až po klid a historii. Pojďme se na něj podívat blíže.

Přírodní Krásy a panenská příroda

Ostrov Murter je známý svou panenskou přírodou, křišťálově čistým mořem a malebnými plážemi. Je ideální pro milovníky vodních sportů, od plavání a potápění po jachting. Lesnaté krajiny a skalnaté zátoky dávají ostrovu jedinečný charakter, což ho činí ideálním místem pro objevování a letní dobrodružství.

Historie a současnost

Není to jen přírodní krása, která činí Murter tak výjimečným. Ostrov je plný historických památek, od středověkých kostelů až po archeologická naleziště, která datují až do doby římské. Větší města na ostrově, jako Murter a Tisno, jsou plná památek, které odhalují tajemství minulých generací. Místní muzea nabízejí pohled do bohaté námořní a kulturní historie ostrova.

Kulturní Život

Kultura na ostrově je silně ovlivněna dlouhou a bohatou tradicí. Místní festivaly, gastronomie a tradiční chorvatská hudba jsou neodmyslitelnou součástí života na Murteru. Letní koncerty a folklórní festivaly na ostrově přitahují každoročně návštěvníky z celého světa.

Aktivity nejen pro turisty

Murter nabízí širokou škálu volnočasových aktivit. Mimo klasického slunění na pláži tu máte možnost věnovat se rybaření, potápění nebo výletům do okolních národních parků, jako jsou Krka a Kornati. Tyto národní parky jsou považovány za jedny z nejkrásnějších v Chorvatsku a nabízejí nádherné pohledy a exotickou flóru a faunu.

DŮM NA PRODEJ

Murter

730.000 €



Ostrov Murter, nacházející se v Šibensko-kninské župě, je perfektním místem pro ty, kdo hledají kombinaci relaxace, dobrodružství a kultury. Není divu, že každoročně přitahuje stovky tisíc turistů z celého světa. Pokud vás návštěva Murteru zaujala a uvažujete o tom, že byste se na tomto malebném ostrově chtěli usadit nebo trávit více času, neváhejte a podívejte se na naši nabídku nemovitostí na Murteru