VIŠE O HRVATSKIM NEKRETNINAMA
sve što trebate znati

Najam stanova u Zagrebu

Detaljan vodič kroz trenutačno tržište

U posljednjih nekoliko godina, Zagreb se profilirao kao atraktivna destinacija ne samo za turiste, već i za domaće i strane profesionalce i studente koji ga biraju kao svoj novi dom. S obzirom na ovu dinamiku, tržište najma stanova postalo je ključna tema mnogima.

Analiza trenutačnih cijena najma

Prosječna cijena najma stana u Zagrebu trenutačno iznosi 14 €/m2.
Oni s manjim budžetom mogu pronaći stanove već od 6 €/m2, dok najluksuzniji stanovi dosežu cijene do 36 €/m2.
Kada je riječ o kućama, prosječna cijena najma je oko 12 €/m2, s najjeftinijim kućama koje počinju od 7 €/m2, a najskuplje dostižu 25 €/m2.

Raznolikost zagrebačkih četvrti

Od povijesnog Gornjeg grada, s njegovim kamenim ulicama i kulturnim znamenitostima, do modernih četvrti kao što su Novi Zagreb ili Jarun, svaka četvrt nudi nešto posebno. Ovisno o vašim prioritetima, bilo da su to blizina centra, pristup javnom prijevozu ili mirniji ambijent, postoji četvrt koja će odgovarati vašim potrebama.

Kako pronaći savršeni stan

Traženje stana može biti izazovno. Preporučuje se istraživanje različitih online platformi, ali i konzultacije s agentima za nekretnine koji imaju duboko poznavanje lokalnog tržišta. Osim toga, razgovor s lokalnim stanovnicima i kolegama također može pružiti dragocjene informacije o najboljim četvrtima i ponudama.

Dodatni troškovi i savjeti

Osim same cijene najma, važno je uzeti u obzir i dodatne troškove poput režija, internet usluge ili televizije. Preporuča se detaljno pregledati ugovor o najmu i postaviti sva potrebna pitanja kako bi se izbjegle buduće nesuglasice.

STAN NA PRODAJU

Ravnice

183.000 €



Zagreb je grad bogate kulture, povijesti i modernog života. Bilo da ste mladi profesionalac u potrazi za centrom događanja ili obitelj koja traži mirniju četvrt, Zagreb nudi mnoge mogućnosti. S pravim informacijama i resursima, pronalaženje idealnog stana ili kuće može biti jednostavno i ugodno iskustvo.

izvor: CroReal.com